Catalunya 👀 en dades Col·labora al repositori

Per example …

Visualitzem els embassaments a les conques internes de Catalunya

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha fet una feina excepcional visualitzant dades crítiques sobre els recursos hídrics. Han implementat una visualització utilissima que mapeja els impactes de la sequera al territori, però considerem que el seu panell de dades sobre els nivells dels embassaments és una oportunitat perduda.

Panell de dades mantingut per l’Agència Catalana de l'Aigua (ACA)

En aquesta primera iteració (https://sequera.fndvit.org/), hem anat cap a les dades que estaven més a mà, però volem explorar com fer també el mapa —potser el veureu inclòs en properes entregues. (El nostre objectiu final és posar a prova els límits i les virtuts del Observable per a experiències de dades simples i complexes.)

Quan pensàvem en el redisseny, vam fer-nos les mateixes preguntes sobre les dades que en el panell original, però les vam respondre amb gràfics lleugerament diferents:

En modificar l’aproximació de l’ACA a la visualització de les dades dels embassaments, volem proporcionar una visió més clara i completa de l’estat dels recursos hídrics a Catalunya.

Hem afegit un gràfic de barres apilades d’amplada variable (bé… l’alçada en aquest cas), també conegut com a gràfic de Marimekko, per representar els nivells dels embassaments. Això permet representar capacitat i nivells al mateix temps, per veure quins són els embassaments principals i com estan de plens o buits. Mostrar les dues variables alhora dona una altra perspectiva respecte als gràfics de barres tradicionals. A més, som molt fans d’aquest tipus de visualització —igual que dels beeswarms. Però és que … digueu-nos, com visualitzaríeu la realitat que mostrem a sota 👇👇👇 d’una altra manera?

Gots de mides molt diferent ples d'aigua blava simbolitzant la capacitat i nivel dels diferents embassaments

En aquest exemple però, ja podem anticipar algunes millores futures: